Personal training Enschede
Over
Personal training Enschede

Trainen met personal trainer: over mij

Personal trainer Enschede

''Ik vertel jou niet dat je niet mag snoepen en dat je moet gaan sporten. Dat weet je zelf ook wel. 

 

Ik zoek naar de oorzaak achter dat snoepen en niet sporten en help jou met kleine stapjes naar een duurzaam resultaat; een leefstijl met meer energie, lekker in je vel zitten en het leiden van een waardevol leven''. Naar een gezonde leefstijl en/of afvallen met succes, daar gaan we voor!

Er zit altijd een reden achter waarom jij je niet aan je voornemens kunt houden. Voorbeelden kunnen zijn: stress, emoties, luiheid (soms heel simpel dus), slapeloosheid of omgeving. Samen met jou zoek ik naar de aspecten die we aan kunnen pakken zodat de basisvoorwaarden voor een gezonde leefstijl en het afvallen goed zijn. 

Mijn verhaal: afvallen, wat is het moeilijk! De eeuwige strijd met het vet verbranden: trainen met personal trainer

Mijn naam is Marlies de Ruiter, 24 jaar en ik heb een enorme passie voor voeding, sport, leefstijl en de psychologie die bij leefstijl komt kijken. 


Mijn eigen struggle

Dit is ontstaan doordat ik zelf al jaren in gevecht ben geweest met mijn energieniveau en mijn gewicht. Van jongs af aan heb ik geworsteld met mijn gewicht, het afvallen en mijn geestelijke welzijn. Door een flink aantal tegenslagen in het leven kreeg ik moeite met het stabiliseren van mijn eetgewoonten op de emotionele momenten. Het werkt namelijk vaak samen. Zit je lekker in je vel, dan gaat het gezonde eten vaak ook beter. Gaat het gezonde eten en bewegen goed, dan gaat het emotioneel ook vaak beter met je. Geef maar toe; het voelt toch veel beter wanneer je een dag keurig netjes de ‘’goede’’ dingen hebt gegeten dan wanneer je wéér bent gezwicht voor die koekjes, die hamburger of die wijntjes op het terras?

 

Het is moeilijk om een goede balans in het leven te vinden, zeker als er negatieve emotionele factoren meespelen. Maar zelfs met die meespelende factoren is het haalbaar om gezonder te leven en je beter over jezelf te voelen. Dit is iets dat ik persoonlijk heb ervaren en iets dat ik wil delen met anderen zodat zij dit ook kunnen ervaren.

 

Het doel van coaching bij LevelFit

Het doel? Positiever in het leven staan, algeheel energieker zijn en een goed gevoel over jezelf hebben. Het hoofddoel hier is niet per se het afvallen zelf of gewichtsafname, iets dat 90% van de Nederlandse bevolking wel zou willen. Dat vind ik te simpel. Ik ga voor algeheel welzijn, trots op jezelf zijn, ongeacht je lichaamsbouw en het belangrijkste doel; tevreden met jezelf zijn en lekker in je vel zitten! Ik wil graag een betaalbare personal trainer zijn voor jou, jou helpen met het afvallen en jou dingen leren over voeding en gezondheid. Daarom ben ik een personal trainer geworden. Zodat jij makkelijk gewicht kunt verliezen en op een simpele wijze een gezondere en fittere leefstijl kunt bereiken.

 

Ben je het met mij eens of heb je vergelijkbare doelen, maar weet je alleen niet goed waar en hoe te beginnen met het behalen van deze doelen? Dan ben je bij mij voor betaalbare personal training aan het juiste adres!

 

Hoe gaan wij jouw doelen bereiken?

Laat me jou vertellen hoe ik denk dat we jouw persoonlijke doel(en) gaan bereiken: allereerst ben ik van mening dat doelen realistisch moeten zijn. Ik zal haalbare doelen met je opstellen om vervolgens naar deze doelen toe te werken. Hoe precies, zal je verderop duidelijk worden.

 

CV

Mijn werkterreinen zijn met name op het gebied van voeding en sport. Ik ben dan ook afgestudeerd personal trainer (AALO, 2015) en voedingsdeskundige (Civas, 2017). Daarnaast ben ik ook sinds 2015 werkzaam als fysiotherapeute; werk dat ik ook zeer gepassioneerd uitvoer! In oktober 2019 heb ik een opleiding Motivational Interviewing gevolgd (Academie MG). MI is een techniek om meer motivatie vanuit de cliënt zelf naar boven te kunnen halen. Daarnaast ben ik gecertificeerd rookstopcoach (ClaudicatioNet, 2020) en ben ik momenteel bezig om mijn diploma's leefstijlcoach binnen te harken. 


Hoe gaat de begeleiding eruit zien bij jou?

Hoe wil ik jou begeleiden met o.a. afvallen en fitter worden? Mijn insteek is het kweken van lichamelijke en geestelijke energie doormiddel van het geven van voedingsadviezen, voedingscoaching, personal training en sportadviezen. Daarnaast probeer ik doormiddel van bepaalde technieken de motivatie in jou naar boven te halen en gaan we een stukje psychologisch te werk. We zoeken jouw valkuilen en leren bijvoorbeeld emotie niet in de weg zal staan bij jouw gezonde leefstijl. Dat omdat mindset alles kan betekenen in het halen van jouw doelen. We gaan voor haalbare doelen. Een voorbeeld van haalbare doelen: Wil je afvallen? Zo ja; hoeveel wil je afvallen? Als jij 10kg wilt afvallen in twee maand, zit je bijvoorbeeld bij mij niet goed. Maar wil je 10kg afvallen door vet verbranden op de langere termijn, en dit resultaat ook behouden? Dan zit je goed bij mij!


Wanneer nodig, zal ik eventueel ook overleg met jouw huisarts plegen, omdat ik van mening ben dat er multidisciplinair meer bereikt kan worden dan het werken vanuit maar één oogpunt. Binnen mijn werkzaamheden als fysiotherapeute is namelijk gebleken dat inzicht van bijvoorbeeld een huisarts soms een hele goede toevoeging kan zijn op de behandeling van patiënten, en dat zal op gebied van personal training, voeding en leefstijl ook gelden.


Jouw wil is wet

Het hangt helemaal af van wat jij zou willen bereiken. De strategie die ik toe zal passen, zal ik afstemmen op jouw wensen. Het idee is dat er samen een doel bereikt wordt, niet jij alleen en niet ik alleen.

Herken je één of meerdere van de volgende klachten?

 • Algehele vermoeidheid
 • je wil al heel lang afvallen maar het lukt je steeds niet
 • Overgewicht
 • Lusteloosheid
 • Hoofdpijnklachten
 • Geen stabiliteit in het eetpatroon kunnen krijgen
 • ‘’cravings’’ (snoepmomenten die je niet of slecht tegen kunt gaan)
 • Geen motivatie voor werk, sport, huishouden en/of andere lichamelijke activiteiten.
 • Je bent aangemeld bij de sportschool maar bent eigenlijk meer sponsor dan sporter.
 • Je durft eigenlijk niet zo goed zelf te gaan sporten tussen al die andere sporters.
 • Algehele frustratie
 • ’s Nachts slecht kunnen slapen
 • ’s Ochtends opstaan met het gevoel dat je gelijk weer kunt gaan slapen
 • Een middagdip waarbij je moeite hebt de ogen open te houden
 • Je wilt graag uw leefstijl aanpassen maar je hebt geen idee:
  • Waar je moet beginnen
  • Hoe dit makkelijk en niet al te tijdrovend kan
  • Of en hoe dit kan in combinatie met je werk
  • Of en hoe dit kan in combinatie met jouw gezin
  • Hoe je de motivatie moet oproepen om te beginnen
  • hoe het is om te trainen met personal trainer
  • hoe je over kunt gaan op vet verbranden

Dan lijkt het me leuk en een goed plan om een oriëntatiegesprek aan te gaan! Ik zou graag van jou horen waar jij hulp bij zou willen en ik zou je graag laten zien hoe jij jouw doelen simpel bereiken kunt en kunt afvallen (vet verbranden), zonder heel moeilijk te doen en zonder grote offers te moeten maken. Spreekt jou dit wel aan? Dan hoor ik graag van je! 

Wat kan ik jou bieden?

Ik kan je verschillende dingen aanbieden; zie daarvoor de pagina ‘’aanbod’’. Ziet je hier iets tussen staan dat je aanspreekt, nodig ik je graag uit om contact met mij op te nemen. In een oriëntatiegesprek zal duidelijk worden of je mijn werkwijze zult waarderen en of ik jou daadwerkelijk goed denk te kunnen helpen. In dit gesprek zal ik wat basisgegevens van je uitvragen en in dit gesprek worden de verwachtingen van weerszijden besproken, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Na het oriëntatiegesprek kun je uiteraard beslissen of je verder door mij begeleid zou willen worden. Ik ben een betaalbare personal trainer die jou graag wil helpen bij makkelijk gewicht verliezen en vet verbanden waardoor je goed kunt afvallen in vetmassa. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren