Een personal trainer vinden is niet zo moeilijk. Een GOEDE personal trainer vinden is een heel stuk moeilijker. Hoe vind jij nou die ene coach die jou kan helpen jouw doelen te behalen? pak de hamer, de helm en de pikhouweel maar, want wij gaan op expeditie naar de perfecte personal trainer voor jou!

Hoe vind ik de beste personal trainer voor mij?

Personal trainer Enschede

Personal trainer vinden; zo doe je dat!

Je bent wat kilootjes aangekomen de laatste tijd en het sporten en/of bewegen gaat ook al een tijdje niet zo lekker. je bent veel moe en hebt weinig energie en/of motivatie om daar verandering in te brengen. conclusie: je hebt iemand nodig die jou kan motiveren en weer op het goede pad kan brengen. Yes! Een personal trainer is precies wat jij nodig hebt! Maar hoe vind jij jouw personal trainer, die jou compleet af kan matten, die jou de waarheid kan zeggen, die jou resultaten kan geven en die jouw portemonnee nog enigszins bespaart zodat je niet elke keer huilend hoeft te pinnen, en die je toch elke keer bedankt na de tijd?

Bovenstaand stukje samengevat:

Als jij niet snel een goede personal trainer vind, kun je jezelf binnenkort over straat rollen!

Hulp is onderweg! Lees snel verder!

Nu even zonder gekheid: het vinden van de juiste personal trainer is echt heel belangrijk! Vooral omdat personal trainers over het algemeen flink wat geld kosten en dan is het logisch dat je ook wat terug krijgt voor die investering!

De tips hieronder zijn bedoeld voor jou, zodat jij de passende coach kunt vinden voor jouw doelen.

1. Kies nooit de eerste de beste personal trainer die je op internet tegenkomt.

Waarom? Simpel. Omdat je simpelweg (nog) niet weet waar je naar zoekt. Als je ooit al eerder personal training hebt gehad, weet je wat je prettig en minder prettig vond aan die personal trainer en kun je gerichter gaan zoeken. Als je voor het eerst zoekt, is dat een stuk lastiger. Je hebt vast wel een idee van wat je zou willen qua doelen en qua begeleiding, maar je zal zien dat je specifiekere dingen wilt wanneer je even rustig de tijd neemt om meerdere personal trainers te bekijken.

Voorbeeld:

Je zoekt een personal trainer. Je hebt je al bedacht dat je graag iemand wil waarbij je binnen kunt trainen. En je wil liever een vrouw omdat dat jou een prettiger gevoel geeft. Daarbij iemand uit de buurt, want als je er elke dag een uur voor moet rijden kun je beter je geld uitgeven aan een lekkere vakantie in plaats van het te verspillen omdat de weg naar de gezonde leefstijl en de personal training letterlijk te lang is. Oh ja, en het liefst een beetje betaalbaar, toch?

Misschien heb je nog wel wat meer dingen bedacht die je zou willen of die je juist niet zou willen bij een personal trainer. Dus je gaat zoeken op google naar een vrouwelijke personal trainer in jouw buurt die een studio heeft en die niet al te veel geld gaat kosten. Duidelijk. Je hebt zojuist al een paar honderd zoekresultaten binnengeharkt. Maar nu? Hoe vind je de juiste? En daarvoor is dat rondkijken en meerdere personal trainers bekijken juist zo goed. (of je leest gewoon deze blog, ook goed #geintjenatuurlijk).

Om je even te helpen: hierbij een paar standaard vragen die jij jezelf kunt stellen in de zoektocht naar een personal trainer:

Zoek jij een gediplomeerd personal trainer of maakt jou dat niet zoveel uit? Zoek je iemand die al eerder resultaten heeft geboekt of is dat onbelangrijk voor je? Moet het ook iemand zijn die verstand heeft van voeding? En zo ja, Moet diegene daar een diploma voor hebben? En zoek je een ervaringsdeskundige? Of gewoon iemand die jou hard kan aanpakken? Wil je een personal trainer die zelf een sixpack heeft of maakt dat je juist ongemakkelijk?

Stel jezelf dus de vraag wat jij zoekt in een personal trainer en neem de tijd om er meerdere te verkennen. Degene die bovenaan in de zoekresultaten staat is niet altijd per se de beste.

2. Een dure personal trainer is niet per definitie beter dan een goedkopere.

Het uurtarief van personal trainers verschilt van 25 euro tot wel 100 of 120 euro. Maar een hoog uurtarief betekent niet per se dat die trainer ook steengoed is. Het is natuurlijk wel zo dat diegene de prijs waarschijnlijk naar ervaring heeft opgeschroefd, maar het is niet meteen een garantie. Ik snap dat je geen geldboom in de tuin hebt dus een betaalbare personal trainer is vaak wel gewenst. Prijs is uiteraard belangrijk maar kies wel vooral iemand waar jij een goed gevoel bij hebt!

3. Kijk naar wat jij zoekt in een personal trainer. 

Zoek jij iemand die jou alleen qua training begeleidt of wil jij ook een personal trainer die jou met jouw voeding kan helpen of die jou kan doorverwijzen naar iemand die jou met de voeding kan helpen? En wil je dan ook iemand die naar jouw slaap, stress en emoties kijkt of maakt dat je allemaal niet zo uit? Ik ben namelijk bijvoorbeeld zo’n trainer die jou er zeker wat van zal zeggen als ik denk dat jouw slaappatroon jouw doelen in de weg zit. Of wanneer ik denk dat je beter psychische hulp kunt inschakelen omdat psychische of emotionele jou en jouw doelen in de weg staan. Als je dat niet kunt waarderen, kun je beter niet bij mij komen, dat zeg ik je meteen maar even ;).

Als jij het wel belangrijk vindt dat iemand naar het complete plaatje kijkt, ben je welkom bij me! (scheelt, je hebt voor mij nog niet per se een geldboom in de tuin nodig, toch?).

Kijk hier voor mijn aanbod.

Kies een trainer die jou kan geven wat jij zoekt. Kijk eventueel naar diploma’s als je er zeker van wilt zijn dat iemand de kennis daadwerkelijk in huis heeft. Maar kies iemand waarvan jij gelijk het gevoel hebt dat diegene jou kan helpen.

Succes met jouw zoektocht naar de juiste personal trainer voor jou en ik hoop dat dit de derde pagina is waar je op zit, zodat je niet verder hoeft te zoeken, zie punt 1 van deze blog #geintjenatuurlijk.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met me op. Je wordt op deze site al doodgegooid met mijn contactgegevens dus ik zal het je besparen om ze hier nog eens neer te zetten. :)

Toch nog stiekem benieuwd naar meer over LevelFit Enschede? Klik hier voor de link naar mijn instagram.