Tip van de week: jouw motivatie boosten met doelen

Elke week deel ik een tip aan mijn cliënten, die ik ook op deze website zal plaatsen.

De tip van afgelopen week:

personal training Enschede

Personal training en doelen

Met personal training is het belangrijk om doelen na te streven. Iedereen die hier bij LevelFit Enschede komt voor personal training, gaat doelen met mij stellen. Die doelen bedenken we samen. Maar hoe zorg je nou dat jouw motivatie om dit doel te behalen optimaal is?

Nou, zo dus! Door elke dag of meerdere keren per week jouw einddoel of tussendoel(en) te herhalen, groeit jouw motivatie om dit daadwerkelijk te behalen.

Bedenk je maar eens: normaal als jij weer even optimaal de motivatie te pakken hebt en weer met jouw leefstijl aan de gang gaat, doe je dit meestal maar met één reden. En die reden is het achterliggende doel dat jij in jouw hoofd hebt. Wil je bijvoorbeeld afvallen? Dan heb jij in jouw achterhoofd dat eindresultaat al. Je ziet jezelf al helemaal slankiepankie voor je en dit geeft jou motivatie om door te zetten. Dit proces gebeurt vaak onbewust.

Vandaar dat ik jou zeg: maar dit proces maar eens bewust, om jouw motivatie onbewust te laten stijgen. We draaien het dus om. Als jij echt voor je ziet hoe het zal zijn om jouw einddoel behaald te hebben en je voelt ook echt wat dit met jou zal doen, krijg je een enorme motivatieboost! Jij ziet jezelf al helemaal fit en slank door het leven gaan, en dat geeft wilskracht.

Beste aanpak om jouw motivatie te boosten

Hoe pak je dit nou het beste aan? Schrijf jouw doelen eens op. En wees hier niet te zuinig in. Schrijf alle doelen op die je hebt en maak ze zo uitgebreid en nauwkeurig mogelijk. Schrijf op wat je zou voelen als je deze doelen bereikt zou hebben. Zo zou je kunnen voelen dat je echt fit bent, dat je geen lichamelijke kwaaltjes meer hebt of dat je in de spiegel kijkt en trots op jezelf bent.

Hoe uitvoeriger, hoe beter. En pak dan alles wat je opgeschreven hebt er dagelijks bij. Misschien bedenk je gaandeweg nog wel meer mooie gevoelens die je krijgt bij het behalen van jouw einddoel.

En dan: watch the magic happen!

Je zal merken dat met het herhalen van dit doel en het gevoel erbij, jouw motivatie echt zal stijgen! Doe dit maar eens twee weken lang. En laat me dan hieronder weten wat het met jouw motivatie gedaan heeft.

Heb je moeite met jouw doelen stellen of wil je zeker weten dat je dit goed doet? Dan kan ik jou uiteraard ook helpen doormiddel van leefstijl coaching of personal training. Dan stellen we samen jouw doelen en dan herhalen we ze elke keer weer.

Wil jij weten of ik jou goed kan helpen? Vraag dan een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan.

Succes!