Small group training: de voor- en nadelen.

Je ziet overal small group training verschijnen. Maar wat maakt groepstraining nou aantrekkelijk ten opzichte van bijvoorbeeld personal training?

Allereerst: small group training is natuurlijk een stuk betaalbaarder dan personal training! Dat is dus wel een hele fijne bonus! Dat is ook vaak de hoofdreden dat groepstraining boven personal training verkozen wordt.

Daarnaast zegt het begrip het al: het is SMALL group training, dus kleine groepjes. Je staat niet met 10 personen op elkaar gepropt in een kleine ruimte, maar de groepjes blijven klein. Zo zijn de groepjes bij LevelFit Enschede bijvoorbeeld niet groter dan 6 personen. Het voordeel van kleine groepjes ten opzichte van grote groepen, is simpelweg dat de personal trainer jou gewoon beter in de gaten kan houden. Het is namelijk wel heel belangrijk dat je de oefeningen technisch goed uitvoert om zo blessures te voorkomen. In grote groepen is dit lastig te overzien, maar in kleine groepen is dit veel beter te doen voor de personal trainer.

Nog een voordeel van groepstraining ten opzichte van personal training is de gezelligheid uiteraard! In groepjes trainen geeft gewoon veel gezelligheid en sociaal contact. Dat zie ik hier ook wel in de small group training. Er wordt tussen de oefeningen door vaak gekletst en na afloop van de training ook. Het is gewoon erg fijn om even een me-time momentje te hebben en lekker ontspannen te kletsen nadat je even heerlijk fanatiek getraind hebt.

Maar hoe zit dat dan met leefstijlcoaching bij de groepstraining?

Uiteraard is de small group training echt een training, en geen leefstijlcoaching. Dat is één van de weinige nadelen van groepstraining. In de personal training zie je elkaar één op één, wat ook meer ruimte geeft om het met jou over jouw persoonlijke doelen te hebben. Zo bespreek ik veel vaker ook voeding, stress, slaap, etc. in de personal training. In de small group training bespreek ik dat ook wel eens, maar dan zijn het meer specifieke vragen die vanuit de sporters komen tijdens de training.

Gelukkig heb ik daar bij LevelFit wel een oplossing voor! In de groepjes bespreek ik elke week kort even een tip van de week, die overigens terug te vinden is op de Instagram van LevelFit Enschede. Die tip kan over voeding, beweging, stress, etc. gaan. Soms is het een recept, soms is het gewoon een simpele tip om jou even weer te helpen die ongezonde voeding af te slaan. Heel divers dus. Zo krijg je dus toch een stukje leefstijlcoaching bij de small group training.

Een ander klein nadeel van de groepstraining is dat de personal trainer jou niet helemaal tot het uiterste kan pushen, simpelweg omdat deze ook andere sporters heeft om in de gaten te houden. In de small groups heb je het wel zwaar, dat zeker. Maar echt helemaal tot het naadje lukt alleen met personal training. Wat dit betekent? Dat je met de groepstraining uiteindelijk iets minder snel resultaat boekt, puur omdat je net iets minder de grenzen opzoekt. Hierbij moet wel gezegd worden dat je echt snel vooruit gaat in de groepstraining. Zeker als je twee of drie keer per week traint!

Small group training bij LevelFit Enschede is dus eigenlijk personal training, maar dan nét iets milder en nét iets gezelliger (en een stuk goedkoper)!

Groepstraining in kleine groepjes is dus eigenlijk een iets laagdrempeligere versie van personal training. Heel effectief, lekker gevarieerd, gezellig en met name erg betaalbaar! Check op deze pagina hoe de small group training bij LevelFit Enschede eraan toe gaat.

Wil jij een keertje ervaren hoe het trainen in zo’n small group training is en woon je in omgeving Enschede? Meld je dan nu aan voor een proeftraining en ervaar het heerlijke gevoel van voldaan zijn na een krachtige, gezellige, effectieve training!

small group training Enschede