Tip van de week! Ongezonde dingen weerstaan: hoe?

Hoe weersta je nou de verleiding van iets heel lekkers, maar oh zo ongezonds? Daar duiken we deze week eens in.

Je kent het vast wel.. het is weer de tijd van de pepernoten en speculaas.. en natuurlijk heb je dat in huis gehaald! Maar hoe weersta je deze verleiding nou?

Begin bij het begin.

De makkelijkste stap! Koop het gewoon niet! Ik weet wel dat je er in de supermarkt dood mee gegooid wordt, maar als jij het niet in huis hebt, hoef je het ook niet te weerstaan elke keer als je dat kastje open trekt waar dat in ligt. Zo simpel is het. Hoe vaker je iets tegen komt dat je slecht kunt weerstaan, hoe meer je wilskracht daalt. Dus als jij dat kastje met die pepernoten vandaag al 10x open hebt getrokken, is de kans groot dat je ze er bij die 11e keer ook echt uit pakt en er van gaat eten.

Maar ik heb ook een gezin om rekening mee te houden.

Ja, dat kan de zaak wat bemoeilijken. Maar punt één: koop je dit spul daadwerkelijk voor jouw gezin of stiekem vooral omdat jij het lekker vindt en omdat jouw gezin er dan lekker een graantje van mee kan pikken? Wees eerlijk tegenover je gezin. Krijg je een opstand in huis als jij dit spul niet haalt? Waarschijnlijk niet eens, dat durf ik je te wedden. Dus bij deze daag ik jou uit om gewoon eens niks te halen en te kijken welke reactie er komt vanuit jouw huisgenoten.

Mocht het wel zo zijn dat bijvoorbeeld manlief het niet eens is met jouw ‘’gezonde’’ inkopen in plaats van die pepernoten, dan is er nog een alternatief. Dan kun je namelijk gewoon de dingen kopen die manlief wel heel lekker vindt, en die jij zelf wat minder lekker vindt. Soms is dat lastig, omdat je misschien dezelfde dingen lekker vindt als de rest thuis, maar er kunnen ook dingen bij zitten die jij toch echt wat minder lekker vindt of waarvoor je jou niet in de nacht wakker hoeft te maken. Koop dan die dingen eens, in plaats van die dingen die jij zelf echt heel lekker vindt. Geloof mij maar, het wordt dan echt makkelijker!

Maar hoe weersta ik de ongezonde dingen in de supermarkt dan?

Simpel. Eet voordat je boodschappen gaat doen! Zorg dat je echt verzadigd bent tijdens het doen van boodschappen. Dan wordt het echt heel veel makkelijker om geen snaaierij in je winkelmandje te stoppen.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en probeer ze echt even, zou ik zeggen! Het helpt voor mijzelf sowieso altijd heel goed.

Wil je meer tips en adviezen of wat meer specifiek voor jezelf strategieën bepalen om jouw leefstijl gezond te krijgen en te houden? Vraag dan eens naar een oriëntatiegesprek voor leefstijlcoaching en kijk wat ik voor jou kan doen.