Snoepgoed van Sinterklaas op elke hoek; hoe ga ik hiermee om?

Momenteel worden we dood gegooid met snoepgoed omtrent het sinterklaasfeest dat eraan zit te komen. Overal pepernoten, marsepein, speculaas, chocolade, etc.

Maar hoe blijf je hier nou af als je het op elk moment van de dag wel ergens tegen komt?

Het antwoord is simpel: je mag hier best wat van hebben. Maar er zit gewoon verschil in een hele zak pepernoten eten en een klein beetje. En er zit ook verschil in of je elke dag hiervan snoept of gewoon alleen bijvoorbeeld in het weekend. Het antwoord is dus: Matigen. Zeg gewoon tegen jezelf dat je die lekkernijen wel mag, maar dan alleen in het weekend. En zeg tegen jezelf dat je wel pepernoten mag, maar pak niet de hele zak en doe gewoon een beetje in een schaaltje. En als het schaaltje op is, heb jij heerlijk kunnen genieten van dat lekkers, maar je kunt er ook van genieten dat je je niet helemaal hebt laten gaan en het over hebt laten gaan in een eetbui.

Alles met mate, ook met snoepgoed van Sinterklaas.

Dus probeer deze tactiek eens. Geen ”nee”, maar gewoon ”ja, maar niet nu al” en ”ja, maar niet de hele zak”.

Doordat je toch ”ja” tegen je verlangens zegt, is de kans namelijk groot dat je dit wel vol gaat houden, mits je de grootverpakking weglegt nadat je wat hebt gepakt. En mits je deze niet voor je neus laat liggen zodat jij jouw bakje zo weer bijgevuld hebt met pepernoten ;).

En geniet bewust van het lekkers op het moment dat je het eet!