De tip van deze week: kies eens twee dagen deze week om een stukje te gaan wandelen.

 

Wandelen is zo goed!

Wandelen is zo goed voor ons! Het geeft je frisse lucht, een mindfullness moment, je beweegt en verbrandt zo wat calorieën en ‘’smeert’’ je gewrichten en bovenal: je krijgt er energie van!

 

Ook al is het geen geweldig weer. Dat maakt weinig uit voor het effect van jouw rondje wandelen. En ga gewoon maar 10 minuutjes in plaats van jezelf te verplichten tot een halfuur of zelfs nog langer. We zijn allemaal druk en hebben veel te weinig tijd voor langdurige dingen. Maar die 10 minuutjes is voldoende om de bovenstaande effecten al teweeg te brengen. En uiteraard is dat veel makkelijker in te passen in jouw dag!

 

Plannen.

Het beste is om het wandelen te plannen, zodat het niet op het laatste moment aan komt. Want tegen de tijd dat het einde van de dag is en wanneer je moe bent, is de motivatie om te gaan vaak laag en is het moeilijk op te brengen om nog naar buiten te gaan.

 

Dikke tip: wandelen op het begin van je dag.

Als je in de ochtend gaat wandelen, start je vaak frisser je dag. Je hebt even een momentje om je dag te overdenken of om juist nog even te genieten van wat extra rust in je hoofd. Je hebt gelijk je lichaam ook al even wakker laten worden door de beweging. Je zal echt merken dat je de dag frisser begint als je in de ochtend die 10 minuten gaat wandelen.

 

En je hoeft niet meteen heel veel te gaan lopen! Gewoon eens rustig twee keer met 10 minuten beginnen en dan maar eens kijken waar je uitkomt. Vaak als je eenmaal loopt en je hebt de tijd, zal je merken dat je waarschijnlijk langer dan die 10 minuten loopt.

 

Ik daag je uit om eens te gaan wandelen te kijken wat het jou brengt!