De tip van deze week! Squats in de ochtend.

Start je ochtend eens met 40x squats. Gelijk als je uit bed komt. Waarom? Dat leg ik je graag uit in onderstaande redenen.

  1. Je maakt gelijk je lichaam goed wakker.

In de ochtend merk je vast wel eens dat je een beetje op moet starten. Je lichaam en geest zijn nog niet direct helemaal wakker soms. Door squats te doen, zet je je lichaam gelijk aan het werk. bloed gaat naar de spieren stromen en je wordt gelijk energieker. Probeer maar eens.

  1. Je doet gelijk kracht/cardiotraining.

Als je al moeite hebt met jezelf tot trainen aanzetten, dan is dit het beste idee voor jou. Doordat je deze oefening gelijk in de ochtend doet, heb je het maar gehad. Je zal merken dat je ademhaling sneller gaat en dat je beenspieren beginnen te branden. Die 40 squats zijn best pittig achter elkaar. Maar voor iemand die al aardig getraind is, is 40 squats niet zoveel. Dan zou je er bijvoorbeeld meer herhalingen van kunnen maken, of maak er de lunge oefening van. Die is weer wat zwaarder dan de squat.

  1. Je verhoogt je metabolisme.

Door te trainen, verhoog je jouw verbrandingssnelheid in het lichaam. Ook als je maar even kort een oefening doet, verhoog je toch jouw metabolisme al. Uiteraard werkt het nog beter als je er een echte sportsessie van maakt, maar dit is al een prima begin!

Dus probeer maar eens die squats in de ochtend. Je bent er maximaal 2 minuutjes mee bezig en je voelt gelijk al dat je dag een stuk fitter begint.

Uiteraard kun je zelf de oefening uitbreiden naarmate deze steeds makkelijker gaat. Het gaat tenslotte over training, wat wil zeggen dat je wel je grenzen moet opzoeken ūüėČ.

wil je echt serieus aan jouw fitheid gaan werken en binnen nu en 3 maand echte resultaten opwekken, zoals 5 kg in gewicht verliezen? ga dan voor serieuze begeleiding en meld je aan voor personal training!