En daar ben ik weer met een nieuwe tip van de week! De tip van deze week:

Maak eens een korte termijn doel.

In de blog ‘’personal training en doelen’’ van een paar weken geleden, heb ik uitgelegd hoe belangrijk doelen stellen bij personal training en leefstijlcoaching is. Het stellen van doelen geeft je motivatie en wilskracht en maakt heel concreet waar je precies naartoe zou willen.

Maar stel: jouw doel is binnen een jaar 10kg afvallen. Dan is dat jaar nog heel lang voor je gevoel en dat doel dus heel ver weg. Vandaar dat ik zeg: maak ook eens een korte termijn doel.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door het doel ‘’10kg afvallen in een jaar’’ op te splitsen in een paar kleinere doelen. Zo’n kleiner doel kan dan zijn: einde van deze maand geeft de weegschaal een kilo minder aan.

Maar je kunt dit ook doen door subdoelen te maken die uiteindelijk naar hetzelfde doel werken. Voorbeeld: subdoel 1 = deze week 5 dagen niet snoepen en subdoel 2: deze week drie keer sporten.

Je kunt de doelen zelfs voor een nog kortere termijn maken, door bijvoorbeeld te zeggen: vandaag ga ik niet snoepen. Zo kun je einde van vandaag dat doel al afstrepen en geeft dat je motivatie.

Maak de doelen vooral haalbaar voor jezelf en maak ze op zo’n manier dat jij er motivatie en wilskracht van krijgt. Doe vooral wat voor jou werkt.

Probeer het maar eens en kijk wat het je brengt. Vind je het moeilijk om de doelen goed te stellen en wil je zeker weten dat je goede, haalbare en motiverende doelen stelt? Dan kunnen we de doelen ook samen opstellen en zorgen dat je meteen goed gaat beginnen. Zou je dit willen? Kijk dan even op de pagina leefstijlcoaching of personal training en meld je aan om samen met mij aan de slag te gaan!